TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Animációs filmnek talán még soha nem volt ennyire rendhagyó soundtrackje, mint a Gru-sorozat legújabb részének.

A Gru színre lép a ’70-es években játszódik: végre megtudhatjuk, hogyan ismerkedett meg Gru (a világ leghírhedtebb bűnözője) imádott Minyonjaival, és hogyan kezdtek el együtt világuralmi terveket szövögetni. A zene pedig tökéletesen illeszkedik a korszellemhez: az albumon ugyanis szinte csak feldolgozásokat hallunk.

A korszak ikonikus diszkó és funk slágereit többek között olyan előadók gondolták újra, mint St. Vincent (Lipps Inc. – Funkytown), Phoebe Bridgers (The Carpenters – Goodbye To Love), Thundercat (Steve Miller Band – Fly Like An Eagle), vagy Kali Uchis (Stan Getz & Joao Gilberto – Desafinado). De néhány vadonatúj track is felkerült az albumra: a legváratlanabb ezek közül Diana Ross és a Tame Impala kollaborációja, a Turn Up The Sunshine volt – főleg, hogy a Grammy-díjas énekesnő a dal megjelenése előtt nem sokkal hozta ki legutóbbi albumát, a Thank You-t.

A lemez producere Jack Antonoff énekes-dalszerző volt, aki zenekarával, a Bleachersszel egy John Lennon-dalt is új köntösbe bújtatott a film kedvéért. Antonoff újradefiniálta a modern popzenét – dolgozott együtt többek között Diana Ross-szal, Taylor Swifttel, a Florence + The Machine-nal, St. Vincenttel, Lorde-dal és Lana Del Rey-jel is. Pályafutása alatt eddig hat Grammy-díjat kapott; 2022-ben például az Év producere kategóriában.

A Gru színre lép már felkerült a hazai mozik műsorára. A filmzene elérhető digitális és fizikai formátumban CD, deluxe CD, fekete LP és színes LP formájában.

Fotó: Universal Music Group
Forrás: Universal Music Group