TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Már 13 éves a Holdviola hatalmas népszerűségnek örvendő dala, a „Bánat utca”, amit most az átdolgozások verhetetlen lemezlovasa, Lotfi Begi és a Holdviola szellemiségét folytató Zsaya együttes közösen gondolt újra.

A Fonogram-díjas DJ/producer Lotfi Begi az utóbbi időben csak úgy ontja magából a slágervárományos felvételeket. Múlt héten jelentkezett Dér Henivel közös euforikus számával, a „Freed From Desire”-rel, ami jelenleg a YouTube felkapottak toplistáján is szerepel.

Borítékolható a siker a most debütáló „Bánat utca” legújabb verziójánál is, amelyet a Zsaya együttessel dolgozott át, melynek tagjai Gulyás Sára, Bognár Lili, és a Holdviola egykori alapító-atyja, Farkas Péter.

„Nagyon szép emlékek fűződnek a „Bánat utcához”: annak idején még a Compact Disco tagjaként készítettünk egy remixet a felvételből a Holdviola felkérésére. Ez volt mondhatni az első nagy sikere a zenekarunknak és nekem is. Most már ugyan én is külön utakon járok és a Holdviola egykori tagjai is más felállásban vannak, de így is egymásra találtunk” – mesélte Begi.

A közös munka egy a folk és a modern elektronikus stílusjegyeket dinamikusan ötvöző, rádióbarát számban teljesedett ki, amely extra különlegességet is tartogat: olyan hangkópiát is tartalmaz az újdonság, amelyet korábban nem hallhatott a közönség, mégis szorosan kapcsolódik az ikonikus kiadványhoz.
„Az eredeti verzió úgy született meg, hogy egy iskolai gyerekkórus koncertjén ültem és rögzítettem a szereplést. Ez a hangfelvétel eddig csak inspirációként szolgált, de most be is építettük a jelenlegi változatba és azt gondolom, nagyon érdekes atmoszférát ad neki” – mondta Farkas Péter.

A nagyszerű újragondolást egy metaforikus klip kíséri, amelynek forgatásakor egy kis rögtönzés kellett:
„A videóklipben a fényt és sötétséget szerettük volna kiemelni, a komorabb jelenetek egy kőbányai alagútrendszerben forogtak. A szinopszis mindenkinek nagyon tetszett, viszont a Zsaya énekesnője, Sári a szűk, zárt tereket nehezen viseli, így ő lett a story elbeszélője, a főszereplője pedig, félig-meddig „családi vállalkozásként” a feleségem, Réka” – mesélte Begi. Lotfi-Schadi Rékától egyébként cseppet sem áll távol a szakma, divatmárka tulajdonosként és dizájnerként profi módon alakított a kamerák előtt.

A klip itt megtekinthető:

Forrás: Magneoton
Fotó: Magneoton