TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Bata Évával való kapcsolata inspirálta Bereczki Zoltán új dalát, amelyhez egy különleges videóklip is készült.

A "Viharfelhő" című szerzeményben Zoli a pandémia első időszakában megélt érzéseit tárja a közönség elé.

"Nem akartunk a klip mögé történetet rakni. Úgy érezzük, hogy a hangulata és képi világa tökéletesen passzol a dalhoz. Nagyon modern lett az egész, imádom benne az esőt, a lassításokat. A videó egy fiatal csapat munkája, akik maguk is zenészek, azt hiszem, emiatt találták el ilyen jól az egész produkció ritmusát és dinamikáját" - kezdte Bereczki, aki azt is elárulta, hogy mi adott inspirációt a dal elkészítéséhez.

"A dal az olyan élethelyzetben való összekapaszkodásról szól, amikor az ember megijed attól, ami rá vár, attól, amilyen életfeladatot kap. Konkrétan az történt, hogy a pandémia legelején, amikor még korai volt a kapcsolatunk Évával, Kecskemétről jöttem haza az autópályán. Közben azon gondolkodtam, hogy milyen jó ez a kapcsolat, ami köztünk van, de vajon mi lesz velünk ebben az összezártságban, hogy működik majd egy kapcsolat dinamikája egy számunkra teljesen új helyzetben. Ahogy ezt engedtem át magamon, egy csomó jó érzés jött be a mi kettőnk viszonyában, abban, hogy milyen rezgések vannak köztünk. Ezek a gondolatok és érzések voltak a szöveg ihletői" - árulta el Zoli.

"De nem kell, hogy pandémia legyen, ezek az érzések bármikor felbukkanhatnak az életünk során. Legyen szó egy összeköltözésről, gyerekszületésről, amikor a fiatal szülők nem tudnak sehová menni, tényleg egymásra vannak utalva. Hiába láttunk már ezer ilyen helyzetet, amikor benne vagyunk, akkor nagyon be tud szűkülni az ember egy-egy ilyen szituációba. Ennek a kérdéskörét próbálja boncolgatni a dal" - magyarázta a szerző, akinek célja, hogy megérintse a hasonló helyzeteket megélő emberek lelkét. "Számomra a dalírás mindig egy lélekmeztelenség: egyszerre félelem és bátorság, ha az ember valami igazit ír magáról. Vannak persze nyári dalok, amiktől az ember abban a pillanatban jól érzi magát a bőrében, és vannak dalok, amik hosszú távon adnak, mert komolyan elgondolkodunk rajtuk. Bízom benne, hogy a "Viharfelhő" ilyen lett" - ecsetelte Bereczki Zoltán.

A klip itt megnézhető:Forrás: Light Media Music Promo
Fotó: Light Media Music Promo