TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Magyar Pavilon bekerült a 15 legkülönlegesebb épület közé és máris a látogatók egyik legkedveltebb látványossága a Dubaji Világkiállításon.

Az épületben található kiállítás soha nem látott, izgalmas megoldásokkal mutatja be hazánk különleges vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát. A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain. Interaktív eszközökkel ismerhetők meg Magyarország neves fürdővárosai és Budapest híres fürdői. Az akváriumot idéző, különleges fal például érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó gyönyörű látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A kiállítás és az épület legérdekesebb látnivalója a központi helyen felépített kupolaterem, ahol a vízalatti világot egy egészen új perspektívából láthatják az érdeklődők.

A fenntarthatóság fő szempont volt a Magyar Pavilon tervezésénél, megoldásai építészeti szempontból is kiemelkedőek. Az öbölmenti országok egyetlen és első olyan épülete, amely fa tartószerkezettel készült el. Érdekesség, hogy ez az építészeti megoldás ezidáig ismeretlen volt a helyi hatóság előtt, ezért az építési engedély kiadását 3 hónapos, szigorú tesztelési folyamat előzte meg.Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Kép: dailynewshungary.com