TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A brit lovassport hírességeinek legpatinásabb közösségébe választották hétfőn II. Erzsébet királynőt, akinek évtizedek óta közismert szenvedélye a sportág.

A 95 esztendős brit uralkodó a British Champions Series Hall of Fame tagja lett a brit lovassport kiemelkedő hírességeit - lovakat és lovasokat egyaránt - 1970-ig visszamenőleg nyilvántartó hivatalos szervezet bejelentése szerint. A tájékoztatás hangsúlyozza, hogy a királynő egyben a brit lovassporthoz kiemelten hozzájáruló személyiségek külön kategóriájának első tagja.

A méltatás szerint a brit uralkodó több mint 70 éve a brit lóversenyzés elsőszámú támogatója, és a The Derby - közkeletű nevén az epsomi derbi - kivételével a British Classics sorozat mindegyik nagy versenyén volt saját tenyésztésű és tulajdonú győztes lova. Az uralkodó korántsem a brit királyi család egyetlen olyan tagja, aki kiemelkedő eredményeket ért el a lovassportokban.
Unokája, Zara Tindall - a királynő egyetlen leányának, Anna hercegnőnek a lánya - világbajnok díjugrató, aki a 2012-es londoni nyári olimpián csapatban ezüstérmet, a 2006-os németországi világbajnokságon egyéniben pedig aranyat nyert.II. Erzsébet királynő néhai férje, az életének századik évében idén áprilisban elhunyt Fülöp edinburghi herceg háromszor is járt Magyarországon fogathajtó és egyéb lovasversenyek résztvevőjeként.Forrás: MTI
Kép: horseracinghof.com