TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Világraszóló bajnokaink - 177 mesés győzelem című interaktív olimpiatörténeti kiállítás Nyílt a Millenáris Parkban.

A Világraszóló bajnokaink - 177 mesés győzelem című interaktív olimpiatörténeti kiállítás az eddigi magyar ötkarikás győzelmeknek állít emléket.
A kiállításon a 305 ereklye között van Kolonics György kenuja, Kemény Dénes vízilabda szövetségi kapitány három inge, amelyekben a győzelmeket ünnepelve a megnyert döntőket követően játékosaival a vízbe ugrott, valamint Mező Ferenc szellemi olimpiai aranyérmét hozó eredeti kézirata 1928-ból vagy Ónodi Henrietta saját tervezésű dressze, amelyben aranyérmes tornagyakorlatát bemutatta.
Dobor Dezső, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának titkára, a kiállítás kurátora elmondta: az ereklyék több mint száz személytől és intézménytől származnak, fél év alatt 25 településen gyűjtötték őket össze. "Büszke vagyok arra, hogy az ünnepélyes megnyitóra elfogadta a meghívást a legidősebb élő olimpiai bajnok, a január 9-én századik életévét betöltő Keleti Ágnes ötszörös ötkarikás aranyérmes tornász, valamint a legidősebb férfi aranyérmes is, a 95 éves, Németországban élő Benedek Gábor" - közölte.
A megjelent mások mellett Balczó András, Gedó György, Hammerl László, Berki Krisztián, Varga János, Borkai Zsolt, Kőbán Rita, Fábiánné Rozsnyói Katalin, Tatai Tibor, Szentmihályi Antal, Török Ferenc, Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Risztov Éva és Vörös Zsuzsanna.

A kiállítás október 10-ig látogatható.


Forrás: MTI
Kép: millenaris.hu