TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pillangótészta-saláta pirított húscsíkokkal

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertésszűzpecsenye
3 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
3 szál kakukkfű
1 cs. koriander
30 dkg pillangótészta (farfalle)
5 ek. olaj
2 ek. balzsamecet
3 ek. reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, és kicsi kockákra daraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A kakukkfüvet és a korianderzöldet leöblítjük, apróra vágjuk.
2. A pillangótésztát bő sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk.
3. A húscsíkokat sóval, borssal, a fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, és serpenyőben, a felforrósított olajon megpirítjuk. A tésztát salátástálba szórjuk, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a húst.
4. A maradék olajat simára keverjük a balzsamecettel, a parmezán felével és a korianderzölddel. Az öntetet a salátára locsoljuk és összeforgatjuk. Hűtőben lehűtve, a parmezán másik felével megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 535 kcal

Tipp: Ízlés szerinti hússal is készíthetjük.


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár