TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lángosburger lilahagyma-lekvárral

Hozzávalók 4 darabhoz:
A tésztához:
50 dkg liszt
35 dkg kefir
1 tasak szárított élesztő
1 tojás
2 tk. só
bő olaj a sütéshez
A lilahagyma-lekvárhoz:
5 fej lilahagyma
1 ek. méz
2 ek. olaj
2 ek. balzsamecet
A belevalókhoz:
4 db készen kapható hamburger-húspogácsa
1 ek. olaj
1 nagy pohár tejföl
4 szelet lapkasajt
1 kígyóuborka

Elkészítés:
1. A lángostészta hozzávalóit géppel vagy kézzel alaposan összedolgozzuk, és hűtőben 2 órát kelesztjük sütésig.
2. A hagymalekvárhoz megpucoljuk és felkarikázzuk a lila hagymát. Kis lábosba tesszük a mézet. Amikor elolvadt, hozzáadjuk az olajat és a hagymát, meglocsoljuk a balzsamecettel. Lassú tűzön főzzük, amíg a hagyma lekvár állagú lesz. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
3. A húspogácsákat az olajon megsütjük. A lángostésztából nagyobb buci méretű korongokat formázunk és forró, bő olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük.
4. Összeállítjuk a burgert: alulra kerül egy darab lángos, megkenjük tejföllel, mehet rá a húspogácsa, a sajt, a vékonyra szeletelt uborka, a lilahagyma-lekvár és végül egy újabb kis darab lángos. Frissen tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva múlva
1 darab: 365 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár