TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pulykamell sajtos-zöldborsós bundában

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg zöldborsó (tisztított)
60 dkg pulykamellfilé
3 tojás
10 dkg liszt + a forgatáshoz
3 ek. tej
1 ek. olaj
10 dkg trappista sajt
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A zöldborsót megtisztítjuk, sós vízben éppen puhára főzzük, leszűrjük, villával kicsit összetörjük, és félretesszük hűlni. A húst megtisztítjuk, vékonyabb szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és meghintjük sóval.
2. Mély tálban a tojásokat habosra verjük, sózzuk, borsozzuk, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, csomómentesre keverjük. Közben a tejet és az olajat is beleöntjük. Beleforgatjuk a zöldborsót, majd belereszeljük a sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
3. Bő olajat forrósítunk a sütéshez. A hússzeleteket először kevés lisztben megforgatjuk, majd belemártjuk a zöldborsós masszába. Két villa segítségével kiemeljük belőle, hogy a zöldborsó szemek ne guruljanak le róla, majd a forró olajba helyezzük. Közepesnél kisebb lángon mindkét oldalukat szép barnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Pirított újkrumplival az igazi!

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 390 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár