TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Spárga sonkában, salátával

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg szárított sonka hajszálvékony szeletben (parmai, serrano)
50 dkg zöld spárga
2 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
3 dl joghurt
1 zacskó salátamix

Elkészítés:
1. A spárga törzsét (szárának alsó részét) meghámozzuk, fás részét levágjuk. Kevés sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. Nem kell tovább főzni!
2. A sonkákat hosszába kettévágjuk (két vékony csíkra). fél cm vastag szeletekre vágjuk, a szeletekbe 1-1 szál spárgát tekerünk. Felforrósítjuk az olajat, és a spárgákat körös-körül megpirítjuk rajta 1-2 perc alatt.
3. A mártáshoz a petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurtot összekeverjük a petrezselyemmel és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. A salátát tányérra halmozzuk, ráfektetjük a spárgasípokat, és a mártást külön kínáljuk hozzá.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 130 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár