TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Paul McCartney decemberben jelentette meg szólólemez-trilógiájának harmadik részét, kereken 50 évvel első önálló albuma után. Saját maga írta és játszotta fel az összes dalt, csakúgy, mint a trilógia két korábbi részénél, és természetesen ez az album is hatalmas siker lett.

Ő azonban nem elégedett meg ennyivel: felkért egy csapat zenészt, régi és új ismerőst, hogy dolgozzák fel, vagy gondolják újra a McCartney III dalait. Az Imagined-verzió közreműködői között megtaláljuk St. Vincentet, Becket, Josh Homme-t, Damon Albarnt, Anderson .Paakot, Phoebe Bridgerst, a Khruangbint, Blood Orange-et, EOB-t, és 3D RDN-t is a Massive Attackből.
Velük bővül tehát tovább az a már egyébként is terjedelmes lista, amelyen azok a világsztárok szerepelnek, akik feldolgozták már Paul McCartney egyik dalát: Billie Eilish, Dave Grohl, Harry Styles, Coldplay, The Cure, U2, Guns N’ Roses, Earth Wind & Fire, hogy csak néhányat említsünk közülük.A McCartney III Imagined ismét megmutatja a The Beatles egykori tagjának egyedülálló hatását a kortárs könnyűzenére – ennek ékes példája egyébként az is, hogy a Yesterday a világ legtöbbször feldolgozott dala.

A lemez előfutáraként megjelent a The Kiss Of Venus, Dominic Fike átiratában, a Beck által újragondolt Find My Way, valamint egy EOB-remix a Slidin’-ból.


Forrás: Universal Music Hungary
Fotó: Universal Music Hungary