TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Céklás húsragu lúdgége tésztával

Hozzávalók 8 személynek:
4 cékla
60 pulykacomb
1 póré fehér része
2 szál angolzeller
1 ek. rétesliszt
10 dkg vaj
1 mk. őrölt kardamom
1 tk. reszelt citromhéj
1,5 dl fehérbor
3 dl húsleves
2 dl tejszín
50 dkg mangó (konzerv)
25 dkg nagy lúdgége tészta

Elkészítés:
1. A céklát megmossuk, egészben feltesszük főni. A húst kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, kockákra-szeletekre vágjuk.
2. Réteslisztben megforgatjuk a húst, és a vajon elősütjük. Megszórjuk a kardamommal és a citromhéjjal, felengedjük a fehérborral, hozzáadjuk a zellert és pórét, hozzáöntjük az alaplét és a tejszínt, és lassan puhára pároljuk.
3. Ha megfőtt, a húsdarabokat csipesz segítségével kiszedjük, a levet átszűrjük (nem kötelező), majd visszatesszük bele a húst, fél decit a mangó levéből.
4. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kevés olajjal összeforgatjuk. A céklát meghámozzuk, felkockázzuk, a mangódarabokat is felkockázzuk. A tésztát tányérra tesszük, ráhalmozzuk a húst, és a céklával és a mangóval tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 480 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár