TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nagyon finom nasi, esti filmnézéshez!

Hozzávalók kb. 25 darabhoz
A kekszhez:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 ek. finomra vágott kakukkfűlevél
1 tojássárgája
1 kk. sütőpor
A krémhez:
10 dkg szárított sonka
15 dkg márványsajt
5 ek. tejszín
1 tk. finomra vágott kakukkfűlevél

Elkészítés:
1. A keksz hozzávalóit egy csipet sóval, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és frissen tartó fóliába csomagolva legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
2. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket. A sonkát apróra vágjuk, a felét félre tesszük, a többit a krém többi hozzávalójával simára keverjük. Villával pépesítjük.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. A tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, és kör alakú kiszúróval (ha van cakkos szélű, használjuk azt) kiszúrjuk, a tepsire rakosgatjuk és a sütőben kb. 10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.
4. Két-két kihűlt kekszet a krémmel összeragasztunk, és a maradék apróra vágott sonkával megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 115 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár