TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rebecca Welch az első női játékvezető, aki férfi labdarúgó-mérkőzésen - a hétfői Harrogate-Port Vale találkozón - bíráskodhatott Angliában.

A játékvezetői testület vezetői, Mike Riley és Mike Jones az egész szezonban nyújtott jó teljesítménye miatt bízták a 37 éves Welch-re a negyedosztályú (League Two) találkozót, amit a vendégek nyertek meg 2-0-ra.
Egy női bíró, Amy Fearn már vezetett férfimérkőzést Angliában, de a 2010-es Coventry City-Nottingham Forest másodosztályú találkozón csupán beugró volt az utolsó húsz percre a játékvezető sérülése miatt.
Welch - aki a 2017-es női kupadöntőn bíráskodott a Wembley Stadionban - a hétfői megbízatását pályafutása legnagyobb sikerének nevezte, és megjegyezte: amikor 11 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy játékvezető lesz, el sem tudta képzelni, hogy hazájában ő lesz az első, aki férficsapatok mérkőzését dirigálhatja.
Korábban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársa volt, és azt tervezi, visszatér ugyanoda, amikor befejezi játékvezetői karrierjét.Forrás: MTI
Kép: otbsports.com