TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Spenótos fészkek

Hozzávalók 6 darabhoz:
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg spenót
1 ek. olaj + a formához
5 dkg sonka
15 dkg sajtkrém
1 csipet reszelt szerecsendió
6 kis tojás

Elkészítés:
1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A spenótot megmossuk, ha fagyasztott, hagyjuk kiengedni. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát, rádobjuk a spenótot, és megvárjuk, amíg a levelek összeesnek. Sózzuk, borsozzuk.
2. A sonkát kockákra vágjuk. A spenótot összekeverjük a sajtkrémmel, a sonkával, szerecsendióval ízesítjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit (4 darabot) kiolajozzuk. Egyenletesen belenyomkodjuk a spenótos masszát úgy, hogy az oldalára is jusson, és középen egy üreg legyen (fészket készítünk). Beleütünk 1 tojást, és a sütőben 15-20 percig sütjük. Még akkor vegyük ki, amikor a sárgája lágy!

Munka: kb. 25 perc
fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 darab: 230 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár