TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sonkás-tojásos őzgerinc

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
10 tojás
1 vöröshagyma
1 lila hagyma
3 csemege uborka
10 dkg főtt sonka
2 dl tejföl
2 ek. napraforgó olaj
1 ek. mustár
1 dl víz
25 g zselatin
20 dkg gépsonka, csirke vagy pulykamell sonka (18 szelet)

Elkészítés:
1. Megfőzünk 9 tojást, megtisztítjuk és felkockázunk. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk. Az uborkákat is kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a főtt sonkát is. Mindezeket elkeverjük.
2. A maradék 1 tojást kikeverjük a tejföllel, az olajjal, a mustárral. A langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz. A tojásos masszába keverjük a zselatinos tejfölt.
3. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük. A zselatinos tejfölt a felaprított alapanyagokkal összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük. A tetejét szépen elsimítjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kifordítjuk a formából és szeleteljük.

Munka: kb. 45 perc
fogyasztható: másnap
1 adag: 205 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár