TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Átgyúrjuk, kinyújtjuk, megtöltjük – ezentúl te is így fogod csinálni az egybefasírtot!

Hozzávalók kb. 8 személyre:
20 dkg bacon, szeletben
1 póréhagyma
2-3 szál szárzeller
1 kg darált hús (legjobb a marha-sertés keverék)
3 ek. mustár
10 dkg parmezán sajt
8 szem burgonya
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A baconból 3 szeletet félreteszünk, a többit tepsire fektetjük, és ropogósra sütjük, majd felkockázzuk-összetördeljük.
2. A pórét, a szárzellert megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A darált húst sóval, borssal átgyúrjuk, nagy deszkára borítjuk, és egy kb. 20x30 centis téglalapra nyújtjuk-nyomkodjuk ököllel. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Megszórjuk a póréhagymával és zellerrel, valamint pirított bacon kockákkal. Reszelt parmezánnal meghintjük. Szorosan feltekerjük, sütőtálba helyezzük, megkenjük olajjal. Ráfektetjük a maradék szalonnaszeleteket.
3. A krumplikat alaposan megmossuk, héjastól alufóliába csomagoljuk. A húst és a krumplit a forró sütőbe toljuk, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 605 kcal

Tipp: A kinyújtott húsmasszát megkenhetjük pizzaszósszal vagy BBQ szósszal.


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár