TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kivi helyett banánnal is finom!

Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
5 tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
5 ek. meleg víz
1 cs. vaníliás cukor
0,5 cs. sütőpor
A krémhez:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
3 ek. cukor
A díszítéshez:
2 dl tejszínhab
ízlés szerint kivi, banán, mazsola

Elkészítés:
1. Piskótatésztát sütünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a meleg vizet, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sütőport. A tojáshabot beleforgatjuk. A formába öntjük és a sütőben készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd függőlegesen! félbe vágjuk.
2. A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Kevergetve kihűtjük. A tészta két felét egymásnak háttal fordítjuk, és a krémmel egyenletesen bekenjük mindegyik oldalt. Hagyjuk megdermedni.
3. Közben a tejszínhabot felverjük, és a tésztát bevonjuk vele. A széleket nyomózsák segítségével díszítjük. A gyümölcsöket meghámozzuk, felkarikázzuk, és tetszőlegesen a tésztára helyezzük. Mazsolával a szárnyformát kirakjuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 210 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár