TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy igazi téli kedvenc!

Hozzávalók 12 szelethez:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
15 dkg darált mák
7 dkg darált mandula

A krémhez:
2,5 dl tejszín
50 dkg túró
10 dkg porcukor
5 lapzselatin
fél citrom leve

A málnazseléhez:
30 dkg málna (fagyasztott)
1 tk. porcukor
3 lapzselatin

A tetejére:
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 cs. habfixáló

Elkészítés:
1. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. A vajat a tojássárgájával és a porcukorral habosra keverjük.
2. A darált mákot és a mandulát elkeverjük, és a tojáshabbal együtt a vajas masszához forgatjuk, majd a formába töltjük és megsütjük.
3. A krémhez a tejszínt habbá verjük. A túrót a porcukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A zselatint beáztatjuk, a citromlében feloldjuk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál krémet, majd a krém egészével összedolgozzuk. A kihűlt piskótára öntjük (a tortakarikát ne vegyük le róla). Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
4. A málnát összemelegítjük a porcukorral, majd átpasszírozzuk, és kissé felmelegítjük. Feloldjuk benne a zselatint, majd ezt is a tortára öntjük, és tálalásig néhány órát hűtjük.
5. A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval, és habrózsákat nyomunk belőle a tortára.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 485 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a Chef Market oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár