TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Téli hűvös estéken mi is lehetne jobb, mint a mézeskalács tiramisu!

Hozzávalók 4 személyre:
2 bió narancs
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
fél dl barna rum
1 tk. őrölt fahéj
2 dl tejszín
8 darab mézes puszedli
2 dl tej

Elkészítés:
1. A narancsokat megmossuk, leszárítjuk, az egyiknek a héját lereszeljük, a másikat meghámozzuk és a héjat vékony csíkokra vágjuk.
2. A mascarponét a cukorral, a rummal, a reszelt narancshéjjal és a fahéjjal krémesre keverjük, a habbá vert tejszínnel lazítjuk. Kikészítünk 4 poharat vagy egy nagyobb üvegtálat és az aljukat megkenjük egy kis krémmel. A tejet megmelegítjük. A mézes puszedliket a tejbe beáztatjuk, majd poharakba vagy az üvegtálba rakjuk. Erre egy réteg krémet kanalazunk, rá egy réteg puszedlit és végül a maradék krémet. Megszórjuk a narancshéjcsíkokkal és tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 360 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!


Fotó: RAS / Recepttár