Tökéletes fogás egy ünnepi asztalra.
Hozzávalók 8 személyre:
6 savanyú alma
6 cékla
60 dkg fehér húsú hal
10 dkg liszt + a forgatáshoz
2 tojás
1 dl száraz pezsgő
olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. Az almát és a céklát megpucoljuk, nagyobb cikkekre vágjuk. Hőálló tálba rakjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, kevés borsot szórunk rájuk, és lefedve, 160 °C-os sütőben 30-40 percig sütjük.
2. A halat megmossuk, nagyobb kockára vágjuk, megsózzuk, sütés előtt lisztbe forgatjuk.
3. Csomómentesre összekeverjük a lisztet, a tojást, a pezsgőt és megsózzuk. Olajat melegítünk egy magas falú edényben, a lisztbe forgatott halakat belemártjuk a pezsgős tésztába, és az olajban kb. 2 perc alatt világosbarna színűre sütjük. Papírtörlőre szedjük lecsepegni. A sült almával és céklával kínáljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 245 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár