Almás-mákos sütemény, ami 20 perc alatt el is készül.
Hozzávalók 12 szelethez:
2 alma
1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
Porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk, húsát lereszeljük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk-kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát.
2. A tojást elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mákot, az olajat, a tejfölt, végül az almát. A formába öntjük, és a sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Ha kihűlt, porcukorral meghintjük és fogyaszthatjuk is.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 215 kcal
Tipp: kínálhatunk mellé lekvárt, vagy vaníliasodót is, esetleg friss gyümölcsöt.
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!
A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását a chefmarket.hu/oldalon otthonról, kényelmesen és használja a SLÁGERFM kuponkódot, ami 5% kedvezményt biztosít és másnap már házhoz is kapja!
Fotó: RAS / Recepttár