TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Elképesztően finom sütemény, amit imádni fog a család.

Hozzávalók 12 szelethez:
20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 tojássárgája
A töltelékhez:
4 körte
5 tojás
15 dkg barna cukor
50 dkg tehéntúró
25 dkg mascarpone
1 cs. vaníliás pudingpor
1 dl körtelé
A tetejére:
5 dkg cukor
1 ek. méz
2 ek. amaretto (mandulalikőr)
10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
1. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a cukorral, egy csipet sóval és a tojássárgájával. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
2. A töltelékhez a körtét megtisztítjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. A tojást a cukorral habosra verjük. A túrót a mascarponéval simára dolgozzuk, hozzáadjuk a pudingport, a körtelevet és a cukros tojást.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és az oldalát kikenjük vajjal. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát, az oldalát is. Villával megszurkáljuk. A körtekockákat egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd rásimítjuk a túrós masszát. A sütőben 45 percig sütjük.
4. A sütési idő letelte előtt 5 perccel elkészítjük a torta tetejét: ehhez a cukrot a mézzel felforraljuk, beleöntjük a likőrt és a mandulaszeleteket, összeforgatjuk, majd a sütőből kivett torta tetején elegyengetjük, és 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a mandula szépen megpiruljon. Várjuk meg, amíg egészen kihűl, csak utána szeleteljük. Másnap még finomabb!

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 600 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu


Fotó: RAS / Recepttár