TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ha úgy érzed, mintha déjà vu-d lenne, és tele a hócipőd, akkor bongor hozzád is szól. A díjnyertes színész-rapper új arcát ismerhetjük meg, amikor legújabb szerzeményében a derűre ború jön, de amolyan humorosan, őszintén, bongorosan. Itt a „Körhinta”!

„Ezt a dalt még az COVID első ostroma alatt írtam, amikor mindenkinél a szobában kicsit megrekedt az idő, és most, hogy ismét karantén helyzet van, úgy érzem, körbeértünk. A dalszövegben a körhinta szimbolikus jelentéssel bír. Olyan problémákat és helyzeteket ír körül, amelyek az életembe ciklikusan visszatérnek”- árulja el bongor, azaz Berta Csongor, aki legújabb szerzeményében új terepre visz.

A hihetetlenül tehetséges szerzőtől már megszokhattuk, hogy humoros sorai közé rendre kendőzetlen őszinteséget csempész, szókimondó szövegeiben óriási életigazságok vannak.

„Paradox módon szerintem a változás feltétele sokszor a nem-akarás vagy az elengedés. Nem a coelhoi értelemben, mert azt mindig elfelejtjük hozzátenni, hogy az elengedés piszkosul nehéz, nehezebb, mint a megőrzés. A klip végén elhatározom, hogy beleugrok a kukába. A fura szerepcsere által magam válok szemétté. Vagyis ki kellett dobnom a régi énem ahhoz, hogy változást érjek el”- magyarázza az előadó, majd hozzáteszi: „A legtöbb rapper szeret arról beszámolni, hogy hogyan halad az útján, általában felfelé. Az én világomban viszont nincs fent se lent. Csupán a kör. A „Körhinta” egy kis kiruccanás a mentális problémák és függőségek körterén. Szerettem volna létrehozni valamit, ami rezonál a hozzám hasonló beállítottságú emberekkel”.

Egy ilyen egyedi tartalom nem is érkezhetne klip nélkül, az alkotók gondosan ügyeltek arra, hogy bongor maximálisan kibontakozhasson.

„A klipben egy folytonosan ismétlődő történéssel, egy időhurokkal szerettük volna érzékeltetni az állapotot. A többi karakterre is azért volt szükség, hogy érzékletesebbé tegyük ezt az ismétlődést. Mindössze annyi történik, hogy képtelen vagyok kidobni a “szemetem”” - mondja színész-rapper, aki arról is biztosít minket, hogy nem ez lesz az utolsó meglepetése.

Nézzétek meg a klipet itt!
Forrás: rapID talent / Magneoton
Fotó: rapID talent / Magneoton