TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt bikinije egy csütörtöki online aukción Los Angelesben.

A hollywoodi emléktárgyakat felvonultató kétnapos aukció egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt, ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.
Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Nóban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt.
A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.
"Azt mondtuk magunknak: soha ne legyél első licitáló" - mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.
A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért.
A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.


Forrás:MTI
Kép: wikipedia.org/wiki/Ursula_Andress
Videó: youtube.com/c/MOVIECLIPS