TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A vasárnapi ebéd nem teljes finom házi sütemény nélkül.

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
10 dkg liszt
3 tojás
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 tk sütőpor
1 db konzerv őszibarack (860ml)
1 cs. vaníliás pudingpor
2,5 dl narancslé
4 dl tejszín
1 cs. habfixáló
20 db csokibevonatú vajas keksz

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sütőporral és 3 evőkanál hideg vízzel összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és kb. 12-15 percig vagy tűpróbáig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
2. A barackot lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk és a tésztára rakjuk (néhány cikket félreteszünk a díszítéshez).
3. A pudingport 6 evőkanál baracklével elkeverjük. A maradék baracklevet a narancslével felforraljuk, hozzákeverjük a pudingot és addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A barackszeletekre öntjük, és egy órán keresztül hűtőben pihentetjük.
4. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a eloszlatjuk a pudingon, keveset félreteszünk a díszítéshez. A tetejére fektetjük a csoki bevonatú kekszeket, erre tejszínhabot nyomunk, és a maradék barack szeletekkel díszítjük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 230 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon talál!

A recept hozzávalóit a Chef Market biztosította. Rendelje meg még ma bevásárlását és másnap már házhoz is kapja! chefmarket.hu


Fotó: RAS / Recepttár