TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulykamellfilé
2 cukkini
5 ek. olívaolaj
1 citrom leve
1 kk. kakukkfű

A bruscettához:
4 nagy szem paradicsom
2 ek. olívaolaj
fél cs. finomra vágott bazsalikom
1 nagy gerezd fokhagyma
8 szelet bagett

Elkészítés:
1. Vízbe áztatunk 8 bambusznyársat vagy hurkapálcát. A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a citromlével, a kakukkfűvel, sóval, borssal, és beleforgatjuk a húst. Letakarva, a hűtőben 30 percig állni hagyjuk.
2 A cukkiniket megmossuk, leszárítjuk, zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk belőlük. Egy-egy szalagot a húsfalatok köré tekerve a nyársakra húzzuk. A forró grillrácson megsütjük, közben a hús pácolajával kenegetjük (kb. 10 perc).
3. A bruscettához a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az olívaolajjal és a felaprított bazsalikommal. A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk. A kenyereket a megpirítjuk a forró grillen, a fokhagymával jól bedörzsöljük, és ráhalmozzuk a paradicsomot. A nyársakkal frissen tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 410 kcal


Fotó: RAS / Recepttár