TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:
2 bőrös csirkemell
2 gerezd fokhagyma
6 szem érettebb őszibarack
2 ek. olívaolaj
1 ek. dijoni mustár

A körethez:
ízlés szerint zöldségek: padlizsán, cukkini, paprika, gomba

Elkészítés:
1. A csirkemelleket letisztítjuk a csontról, két-két darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal bedörzsöljük. A fokhagymát megtisztítjuk. 4 őszibarackot meghámozunk, kimagozunk és a turmixba tesszük. A fokhagymával, a mustárral és kevés borssal összeturmixoljuk.
2. A csirkemelldarabokat a forró grillre tesszük. 10 percig sütjük egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a mázzal megkenjük. Folyamatosan kenegetve még kb. 10-15 perc alatt puhára sütjük.
3. A körethez a zöldségeket és a maradék 2 őszibarackot megmossuk, feldaraboljuk, és a hús mellett megsütjük a grillen. A sült húst a zöldségekkel és a megmaradt öntettel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 darab: 310 kcal

Átsütve
A csirkemellet mindig alaposan süssük át (a szalmonella-fertőzés elkerülése végett). Ha a hús kívül már szép piros, de a közepe még nyers, húzzuk a darabokat a grillrács szélére, ahol kevésbé izzik, kevésbé forró a grill, és itt folytassuk a készítés, hogy a hús külseje ne égjen meg.


Fotó: RAS / Recepttár