TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg zsenge zöldborsó
4 szelet pulykamell filé
15 dkg friss málna
3 szál kakukkfű
1 dl olívaolaj
3 dkg vaj
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A pulykamellszeleteket vékonyra klopfoljuk, a málnát megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A pulykamellszeleteket sózzuk, borsozzuk, egy-egy halom málnát teszünk a közepükre, félbehajtjuk, és összetűzzük. Ezután kívülről is sóval, borssal, az aprított kakukkfűvel ízesítjük. Végül forró serpenyőben az olívaolajon, minden oldalát megpirítjuk, és tepsibe téve, 180 °C-on a sütőben kb.15 perc alatt átsütjük.
3. A körethez a főtt zöldborsóra locsoljuk az olvasztott vajat, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és pürésre törjük. A félbevágott málnás pulykamellet a zöldborsópürével tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 375 kcal


Fotó: RAS / Recepttár