TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Bundázott csirke zöldséges tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet csirkemellfilé
10 dkg liszt
2 tojás
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 dl olaj a sütéshez
A körethez:
40 dkg széles metélt
2 szál sárgarépa
2 szál spárga
1 cukkini
1 citrom

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, a lisztben, a tojásban, és parmezánnal elkevert zsemlemorzsában megforgatva a szokásos módon kipanírozzuk.

2. A körethez a répát és a spárgát meghámozzuk, a cukkinit megmossuk, a répát és a cukkinit a zöldséghámozóval hajszálvékony csíkokra vágjuk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, megsózzuk. Beledobjuk a zöldségeket 1 percre, majd kihalásszuk azokat és félretesszük.

3. Ugyanebben a vízben a tésztát a csomagoláson feltüntetett idő alatt kifőzzük, leszűrjük. Hozzátesszük a zöldségeket és a citrommal meglocsoljuk.
A sütéshez az olajat felforrósítjuk, és húst aranybarnára sütjük benne. Konyhai papírkendőre szedjük, a tésztával tálaljuk

Fotó: RAS / Recepttár