TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A Fővárosi Állat- és Növénykert péntektől megszünteti és feloldja a bő hét héttel ezelőtti újranyitáskor életbe léptetett rendkívüli megelőző intézkedések jó részét. Ez azt jelenti, hogy június 5-től kezdve már nemcsak az interneten lehet jegyet váltani, hanem a helyszínen, az Állatkert jegypénztárainál is. Így a korábban elérhető jegytípusok és fizetési módok is mind újra igénybe vehetők lesznek, ugyanúgy, mint a járvánnyal kapcsolatos rendkívüli veszélyhelyzet kihirdetése előtti időkben. Többek között újra lehet majd SZÉP kártyával is fizetni. Az egyedüli kivételt a csoportos és intézményi jegyek jelentik, hiszen csoportos látogatásra, és így csoportos kedvezmények igénybevételére egyelőre még nem lesz mód.

Bár a pénztárak újbóli megnyitása azt jelenti, hogy a látogatók ismét több lehetőség közül választhatják ki a számukra leginkább kényelmes jegyváltási módot, az Állatkert azt javasolja, hogy aki teheti, ezután is fontolja meg az internetes jegyvásárlást.

A beltéri bemutatóhelyeket, állatházakat, illetve a Holnemvolt Vár nevű bemutató zónát egyelőre még nem nyitják meg a látogatók előtt, de az Állatkert reméli, hogy hamarosan erre is lehetőség lesz. Egy ideig még szünetelnek a látványetetések, állattréningek, és más, a közönséget egy időben egy helyre koncentráló programok is.

Az Állatkert továbbra is javasolja a szájmaszk viselését, a gyakori és alapos kézmosást, és arra kéri látogatóit, hogy az állatkerti állatokat semmivel, még zoo csemegével se etessék (ennek az állateledelnek az árusítása éppen ezért szünetel is az Állatkertben)!

Az Állatkerti Alapítvány újraindítja azokat a különleges esti sétákat is, amelynek során a látogatók előzetes bejelentkezés alapján, vezetett séták keretében ismerkedhetnek az Állatkert kulisszatitkaival. Az első esti séta június 11-én csütörtökön lesz, utána pedig kéthetente, csütörtök esténként. Az esti sétákról bővebb információ az Állatkerti Alapítvány honlapján olvasható:
http://www.allatkertialapitvany.hu/esti-seta/


Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert
Kép: Facebook.com/allatkert