TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sertéscsíkok tejszínes szószban

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg zöld spárga
1 lime
40 dkg tagliatelle (széles metélt)
40 dkg sertéscomb
1 ek. olaj
1 tk. liszt
2,5 dl főzőtejszín
2 ek. friss zsázsa (vagy más csíra)

Elkészítés:
1. A spárgákat alaposan megmossuk, a fás végét levágjuk. A sípokat nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben 1 szelet lime-mal (levágjuk a lime-ból) kb. 7 perc alatt megfőzzük.
2. A tagliatelle-t forrásban lévő sós vízben szintén kb. 7 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.
3. A húst megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a húst lepirítjuk rajta. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Liszttel megszórjuk.
4. A spárgát leszűrjük, és vízből, amiben főtt, 1,5 dl-t a húsra öntünk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, a lime reszelt héját és kicsavart levét, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a spárgát, a tésztát és összeforgatjuk. Zsázsával, rózsaborssal és egy lime szelettel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
1 adag: 380 kcal


Fotó: RAS / Recepttár