TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fasírtrudak kuszkusszal

Hozzávalók 4 személyre:
2 dl kuszkusz
3 dl zöldségleves, kockából
40 dkg zöldborsó
3 szál zöldhagyma
1 piros húsú paprika
5 paradicsom
1 ek. felaprított korianderlevél
2 ek. olívaolaj
A húsrudakhoz:
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olaj + a sütéshez
50 dkg darált hús
2 ek. sűrített paradicsom
erőspaprika-krém, ízlés szerint

Elkészítés:
1. A kuszkuszt jól zárható tálba tesszük, a levest felmelegítjük, és ráöntjük. A tálat lezárjuk, és a kuszkuszt 20 percig pihentetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, a borsót kevés vízben megpároljuk. A zöldhagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk, húsát felaprítjuk, majd összekeverjük a hagymával, a paprikával, a leszűrt borsóval, a korianderrel és sóval, borssal ízesítjük.
3. A kuszkuszt villával összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, a 2 evőkanál olajat, és összeforgatjuk.
4. A húsrudakhoz a vöröshagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és az olajon megfuttatjuk. A darált húst összedolgozzuk a paradicsommal, a hagymával, sóval, borssal, az erőspaprika-krémmel ízesítjük. A masszából ujjnyi rudakat formázunk, kevés forró olajon megsütjük. A kuszkusszal azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
1 adag: 770 kcal

Fotó: RAS / Recepttár