TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hűtőben kelt lángos

Hozzávalók kb. 10 lángoshoz
A tésztához:
2,5 dkg friss élesztő
1,25 dl langyos tej
50 dkg liszt
1 kis pohár kefir
1 tojás
2 tk. só
bő olaj a sütéshez
A feltéthez:
10 dkg juhtúró
1 kis pohár tejföl
1 cs. friss kapor

Elkészítés:
1. A lángoshoz az élesztőt egy csipet cukorral a langyos tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A liszthez adjuk a kefirt, a tojást, a sót, a felfutott élesztőt, összekeverjük, kidagasztjuk. Lefedve éjszakára a hűtőbe tesszük, ott fog kelni.
2. Másnap nagyobb almányi darabokat szakítunk a tésztából, lepénnyé formázzuk, és forró olajban kisütjük. (A tészta a hűtőben akár egy hétig eltartható, igény szerint frissen süthető). Konyhai papírkendőre szedjük, hogy lecsepegjen róla az olaj.
3. A feltéthez a juhtúrót kikeverjük a tejföllel és a finomra aprított kaporral. A lángosra kenjük, frissen fogyasztjuk.

Munka: kb. 1 óra

Tipp: A kapros juhtúró különleges ízt kölcsönöz ennek a hagyományos nyári ételnek, de ha szeretnénk részesülni az “eredeti” lángos-élményben, nyugodtan kombináljuk fokhagymával és sajttal.


Fotó: RAS / Recepttár