SLÁGER FM


A karantén ideje alatt segítünk minden nap egy könnyen elkészíthető recepttel azoknak, akik már kifogytak az ötletekből.



Gyümölcsös metélt



Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg piros gyümölcs (fagyasztott vagy konzerv)

1 ek. őrölt fahéj

25 dkg metélt tészta

25 dkg tehéntúró

15 dkg cukor

1 tojás

2 ek. liszt

2 dl tej

vaj a tepsi kikenéséhez

porcukor a szóráshoz



Elkészítés:

1. A tésztát bő, forró vízben, a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A gyümölcsöket (fagyosan) a fahéjjal összekeverjük, állni hagyjuk. Ha befőttből készítjük, lecsepegtetjük.

2. Kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit vagy tűzálló tálat. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A túrót áttörjük, alaposan kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tésztát összekeverjük a túrós krémmel, és a felét a tepsibe simítjuk. Rászórjuk a gyümölcsöket, majd rátesszünk a tészta másik felét is.

3. A sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük, majd megvárunk, amíg kissé kihűl. Tálaláskor szeletekre vágjuk, majd porcukorral megszórva, a zöldfűszerrel díszítve kínáljuk.



Tipp:

A piros gyümölcsök helyett használjunk almát, körtét is!


Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 70 perc múlva

1 adag: 370 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a https://www.recepttar.hu/ oldalon találsz!







Forrás, fotó: RAS/Recepttár