SLÁGER FM

Ma újra kinyitott Növényi professzor rendelője, ahol Tamás levelével foglalkozott Norbi, aki nem tudja eldönteni, hogy egészséges-e a kávézás, ugyanis naponta többet is megiszik, amiért a kollégái sokat piszkálják, ő viszont azt olvasta, hogy nincs ezzel semmi gond.

A hallgatói visszajelzésekből az derült ki, hogy napi 4-5 kávé az átlag, ám a professzor szerint ez még annyira nem vészes.

Norbi elmondta, hogy a javasolt kávéfogyasztási mennyiséget és gyakoriságot számtalan tényező befolyásolja, a legideálisabb az, ha figyelembe vesszük az életkorunkat, a pillanatnyi fizikai, szellemi állapotunkat és a napszakot. Hazai ajánlások szerint a napi három csésze kávé a kiegyensúlyozott étrend része lehet. Akiknek magasabb a vérnyomása, azok számára a cikóriatartalmú kávék lehetnek ideálisak, melyekben kevesebb a koffein. Egy fiatal, élénk szervezet egy késő esti kávézás után nehezen aludhat el, érdemes tehát ebben az esetben is ezt választania, így megtalálhatja az egyensúlyt a dinamikus és a pihentető pillanatok között.

Ezután mi is főztünk egy jó kávét, amit meg is mutattunk, és itt Te is visszanézheted!