Dwayne Johnson – a sziklabarátunk a kétezres években született generáció Arnold Schwarzeneggerje, vagy Sylvester Stalloneja. Figyeljük meg, ezek a színészek az anabolikus cuccok fejlődésével egyre nagyobbak és szálkásabbak, ez fantasztikus!

Fontos is, mivel egy ő letűnőben lévő akcióműfaj utolsó maradék harcosa Vin Diesellel. Istenien életben tartják és ünneplik a zsánert, az akciófilm eposzát.

Volt pankrátorunk színes filmográfiáját nézve (A skorpiókirály, Csak lazán, Pancser Police, Pain and Gain, Halálos iramban, San Andreas, Központi hírszerzés, Nagypályások sorozat) csak hogy néhányat említsünk, Dwayne rendkívül ügyesen vállal szerepet az autós akcióktól, a vígjátékokon át a sorozatokig. És ami külön napjaink legkeresettebb blockbuster gyártóját dicséri, egyre jobb színész, ami kevés pankrátorról vagy volt élsportolóról mondható el, talán csak Arnold volt hasonló kaliber.

Ha beültök erre a filmre egy jól felhelyezett 3D szemüveggel, pár jóbaráttal és szép adag nachos mellett, akkor egy újkori King Kong storyt kaptok, és a tökéletesen kivitelezett jó- és rossz küzdelmét látjátok, amiben Malin Åkerman (Agyő NagyŐ, 27 idegen igen) a főgonosz, és Naomie Harris (Skyfall, Váratlan szépség) hősünk állatidomár segítője - aki erősen nekiáll megmenteni a filmet a bonyolult sztoritól és az agyonszteroidozott óriásfarkastól, meg Chicago partjainál előbukkanó 50 méteres krokodiltól. Ebben segítségükre van egy kormányügynök is, Jeffrey Dean Morgan is (PS I love you, Watchmen), úgyhogy a csapat összeállt.

Ez előbbiek ismeretében akár egy bárgyú filmre is beülhetnénk, de nem arra sikerült – Brad Peyton rendező már a 2015-ös San Andreasnál bizonyította, hogy remek mestere a katasztrófa akciónak, itt egy tökéletes iparosmelót kapunk, félelmetesen erős látványvilággal, aminek igen jót tesz a 3D, Dwayne pedig minden vicces résznél odavillantja friss fogsorát, és a előtte bedurrantott bi- és tricepszeit.

Az Óriásmaki meg ha jön, mindenki húzza le a fejét, kötelező!

Nem csak Rock rajongóknak és King kong fanoknak!

10/7,9

Baska Balázs vendégíró