SLÁGER FM

A 8. alkalommal megrendezésre kerülő San Remo Junior nemzetközi énekversenyen a 14 éves Castagno Claudia Raquel képviseli Magyarországot. Claudia és mentora, Marcellina énekesnő már a helyszínen vannak. Marcellina már kicsi kora óta ismeri és követi a kislány zenei tevékenységét. Legutolsó felvétele olyan nagy hatással volt az énekesnőre, hogy elhatározta, támogatni fogja a fiatal tehetséget. Benevezte a fesztiválra, ahol is a szervezők és egy szakmai zsűri kiválasztotta Claudiát, így Jazz ének kategóriában fog 18 ország fiatal tehetségével versenybe szállni. A megmérettetés a híres Ariston színházban (TeatroAriston) lesz, és Claudiát, mint a többi versenyzőt is a San Remo-i szimfonikus zenekar fogja kísérni. Arthur Hamilton dalát a „Cryme a river”-t fogja előadni, melynek a zenei hangszerelését a kiváló zenész Hárs Viktor készítette el.

Castagno Claudia Raquel 2002 októberében született Budapesten és hogy vérében zene folyik, le sem tagadhatja. Édesapja Castagno Louis argentin származású énekes-gitáros előadóművész, édesanyja pedig Garai Glória artista-előadóművész Dr. Garay Attila lánya. Tehát a nagypapa a hajdani népszerű Weiner Leó, és Szabó Gábor díjas jazz-zongorista énekes. Claudia pici kora óta aktívan részt vesz szülei művészi életében. 2007-ben Brunner Zsolt DJ figyelt fel legelőször hangjára, és gyermeklemezt készített Claudiának, (A "Csicsi" – Pimpinkin jelenleg 13milliós youtube nézettséggel rendelkező dal) melyet 2008-ban az EMI lemezkiadó cég adott ki és olyan sikeres lett, hogy 2009-ben Fonogram díjra is jelölték.

Claudia már 8 éve tanul zongorázni és 4 éve pedig énekelni. Most a Rajkó Tálentum alapfokú művészeti iskola növendéke, de ebben az évben sikeresen felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti konzervatórium Jazz-ének szakára, ahol szeptemberben kezdi majd el az új tanévet. Több énekverseny győztese, például a ceglédi Gigasztár 2015, Orchidea 2015, kerületi népdaléneklési versenyek stb. Olyan neves művészekkel állt már egy színpadon, mint Falusi Mariann, Horgas Eszter, Class Jazz Band. Kedvenc zenei stílusa a jazz, mert nagypapája zenéje rendkívül nagy hatással van rá, de mivel félig Argentin származású, a latin zene is a szíve csücske.

Claudia júniusban Budapesten is fellép majd Marcellina jótékonysági koncertjén, amellyel a Vakok Állami Intézetének javára gyűjtenek, s ahol a főszereplő a fehér bot, a fehér fény, és a fehér szaxofon lesz.