SLÁGER FM

Idén új, még jobban megközelíthető helyszínen, a Hősök tere mellett, a Műcsarnok buszparkolójában rendezik meg a Budapesti Halfesztivált.

Az ingyenes gasztrorendezvény, március 2-án, 14 órától, március 4-ig várja a látogatókat. A fesztivállal a szervezők többek közt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában. A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, elmaradhatatlan a jeles ünnepnapokon is. Mára azonban kezd feledésbe merülni, amit a magyarok évi halfogyasztása is jelez. Ez átlagosan 5 kg/év/fő, ami Európában a legalacsonyabbak közé tartozik. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére. A fesztivál másik kiemelt célja felhívni a figyelmet a hazai élővizek, elsősorban a magyarországi Duna vízének tisztaságára, a folyó természeti értékeire.

A fesztiválon több, mint 100 hazai és nemzetközi halétellel várják a látogatókat. Az eseményen természetesen minden halból készül, még a kolbász és a tepertő is. Európa legnagyobb Halfesztiváljánlesz óriásbogrács, óriásharcsa sütés, harcsa szalonna füstölés és még megannyi különlegesség.