SLÁGER FM

Egy különleges mű és egy különleges előadás. Maxim Gorkij orosz drámaíró első, nyomtatásban megjelent művét, a Makar Csudrát adja elő az egyik legkarakteresebb és legkülönlegesebb hazai újgenerációs, az idei Cometre is jelölt színésznő, nagy sikerű korábbi előadások után újra a Thália Színházban. Soós Attila mellett ő maga a darab társrendezője is.


Maxim Gorkij első és egyben legromantikusabb műve a sztyeppén, a tengerparton játszódó történet, egy öreg cigányemberről szól, aki elregél egy tanmesét, a szerelemről és a szabadságról. Ez egy történet a történetben.

- Számomra a kitörés, alantas kompromisszumok elevetése és a szabadság novellája ez. Ami épp ezért hitelesen szól Farkas Franciska előadásában - mondta a darabról Karafiáth Orsolya.

- Gyerekkorom egyik meghatározó meséje. Édesanyám orosz szakos volt, általa ismertem meg a orosz irodalmat,ami azóta is a kedvencem - mesél az előzményekről Franciska. - Egyértelmű volt,hogy ezt a novellát fogom színpadra vinni, mikor felkértek arra, hogy önálló estet készítsek. Mélyen él bennem, és ahogy én is folyton változik, de mindig behúz. Gorkij zsenialitása, a kor szelleme, Makar bácsi sokat megélt személye és látásmódja.

A darab ősbemutatójára a Harmadik Hely Lakásszínházban került sor 2017. március 9.-én. A darabot azóta meghívták a Műcsarnokba, vendégelőadásként látható volt a POSZT-on, mi több, a Thália Színház leszerződtette egész évadra, havi egy előadásra. A darab 2017-ben december 15-én is látható.