TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szeptember 29-én CD-n, DVD-n, Blu-Ray-en, bakeliten és digitálisan is megjelenik a David Gilmour – Live At Pompeii kiadvány. A rajongók pedig máris kaptak egy kis ízelítőt az anyagból: a Rattle That Lock élő klipjét.

2016. július 7-én és 8-án David Gilmour két rendkívül látványos koncertet adott a legendás pompeii amfiteátrumban, a Vezúv árnyékában; 45 évvel azt követően, hogy először játszott itt Adrian Maben klasszikus koncertfilmjében, a Pink Floyd: Live At Pompeiiben. És a tavalyi fellépések sem maradtak dokumentálatlanul.

A két koncert különleges élményt jelentett, hiszen ezek voltak az első fellépések közönség előtt az ősi római amfiteátrumban - az 1972-es Pink Floyd film felvételére ugyanis nem engedtek be nézőket. „Varázslatos hely, ahová hihetetlen volt visszatérni. Nehéz elmondani, hogy milyen érzés volt újra látni az arénát és a színpadot... egészen biztos vagyok benne, hogy szellemek laknak ott...” – mondta az aréna egyedülálló atmoszférájáról David Gilmour.

A David Gilmour – Live At Pompeii koncertfilmet Gavin Elder rendezte, és mindkét este programjából válogattak dalokat hozzá. A rajongók egy minden elemében lenyűgöző kiadványt vehetnek majd kézbe: a körkörös vetítés mellett lézerek, pirotechnika, illetve egy all-star muzsikusokból álló zenekar fokozza a hatást. A film gyakorlatilag Gilmour teljes karrierjét felöleli: felcsendül a két legutóbbi - egyaránt listavezető - albumának címadó dala (Rattle That Lock és On An Island), de olyan klasszikus szóló és Pink Floyd szerzeményekről sem feledkeztek meg, mint a Comfortably Numb, a Wish You Were Here vagy a One of These Days.