SLÁGER FM

Miről szól a rendezvény: Összehívjuk a magyar hagyományőrző közösség apraját és nagyját, a rómaiaktól egészen a 19. századig. A célunk az, hogy találkozóhelyet teremtsünk a történelmi kézművesek és a felhasználó közösség számára. Legyen az kutató, vívó, íjász, életmód rekonstruáló vagy hobbista.

Miben más ez a rendezvény a többitől? Ez a rendezvény a "szakmától" a "szakmának" szól. Itt elsősorban olyan kézművesekkel találkozhatsz, akik magas minőségű korhű portékát kínálnak.

Miért pont itt? A magyar kereskedelem és vendéglátás történelmét bemutató múzeum szellemiségében a legideálisabb partner. Budapesten jól megközelíthető helyen van. Parkoló és tömegközlekedési lehetőség akad. Modern, kulturált, változatos belső terek állnak rendelkezésre.

Miért pont ekkor? Március 25. A hagyományőrző szezon legelején vagyunk, ha valami kell, ilyenkor kell leginkább. Szeretnénk hagyományt teremteni, a jövőben az eseményt minden évben megrendezni, úgy ahogy ez más országokban is szokás.

Mitől több ez, mint egy kirakodó vásár? A vásár mellett szeretnénk előadásokkal egybekötött szakmai fórumot, történelmi alapú vívóversenyt, régizenei koncertet és még sok más színes programot szervezni.