SLÁGER FM

Február 26-án, díszbemutatóval, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotásával startolt a Magyar Filmhét, amely március 5- ig tart. Idén első alkalommal tíz vidéki városban is lesznek vetítések, valamint egy országos közönségdíjat is odaítélnek majd.

A filmes szemle vetítésein 2017. február 27. és március 5. között az ország 11 városában kedvezményes jegyárakkal várják a nézőket. Az elmúlt év legjobbnak ítélt filmjeit Budapesten új helyszínen, a Cinema City Aréna moziban fogják vetíteni.

A Magyar Filmhétre 2016. január 1. és 2016. december 31. között moziban és televízióban bemutatott filmekkel lehetett nevezni. A regisztrált alkotásokból a Magyar Filmakadémia Egyesület tagjai titkos szavazással jelölték ki az öt-öt legjobb filmet, amelyeket öt kategóriában - nagyjátékfilm, kisjátékfim, tévéjátékfilm, animációs film, dokumentumfilm - fognak vetíteni. Idén első alkalommal az Art Mozi Egyesület is csatlakozott a Magyar Filmhéthez, így a budapesti rendezvénnyel egy időben 10 vidéki nagyvárosban - Debrecen – Apolló mozi, Kaposvár – Szivárvány Kultúrapalota, Miskolc – Művészetek Háza, Nyíregyháza – Krúdy Gyula Art mozi, Pécs – Apolló mozi, Székesfehérvár – Barátság mozi, Szeged – Belvárosi mozi, Szolnok – Tisza mozi, Szombathely – Agora-Savaria Filmszínház, Szentendre – P’art mozi - is vetítik a nevezett filmeket é sországos közönségdíjat is odaítélnek, az egyes városokban leadott közönségszavazatok alapján.