SLÁGER FM

A teátrum MTI-hez eljuttatott közleménye idézi a rendezőt, aki úgy véli, hogy az előadásnak igen komoly a tétje, egyrészt mert Lévay-bemutató régen volt, másrészt mert a Marie Antoinette "igazán alkalmas arra, hogy a mai világunkról beszéljen".
A műben felbukkan egy fiktív személy, Marie Antoinette féltestvére, aki nyomornegyedben él, akivel a királyné a francia forradalom idején találkozik. A musicalben hangsúlyos szerepet kap egy másik szál is, egy romantikus, be nem teljesülő szerelem Marie Antoinette és egy svéd gróf, Axel von Fersen között, aki létező személy volt, Gusztáv svéd király egyik legközelebbi barátja - közölte a teátrum.

Az egyik szereposztásban Polyák Lilla és Gubik Petra lesz Marie Antoinette, illetve Margrid, a másikban Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi. Orleans herceg bőrébe Szabó P. Szilveszter és Homonnay Zsolt bújik, Lajos király megformálója Mészáros Árpád Zsolt, valamint Magócs Ottó lesz, a svéd grófot, Axel von Fersen-t Gömöri András Máté és Horváth Dániel alakítja. A darabot Lőrinczy Attila fordította, a dalszövegeket Müller Péter Sziámi jegyzi. Az előadás átványvilágáért Khell Csörsz díszlet- és Füzér Anni jelmeztervező felel, zenei vezető Makláry László, mellette Balassa Krisztián vezényli az előadást, koreográfus Lőcsei Jenő.