SLÁGER FM

Tíz napon át ismét rozékkal és rizlingekkel szól a jazz Veszprémben, az Óváros téren. A VeszprémFest kísérőrendezvényeként idén már 6. alkalommal rendezik meg a nagy népszerűségnek örvendő Rozé, Rizling és Jazz Napokat. A nyitónapon többek közt a Pribojszki Mátyás Band mutatja be új nagylemezét. Július 8. és 17. között minden nap ingyenes jazz, illetve jazz-ihlette koncertek mellett igazi gasztro-kulturális élményekkel várják a látogatókat. Miközben a Várban épül a VeszprémFest nagyszínpada, július 8-án a „30 borász, 30 koncert” szlogen jegyében, már kezdetét veszi Veszprémben a Rozé, Rizling és Jazz Napok. Idén is a Balatoni Borrégió pincészetei lakják be az Óváros téri borfalut, ami körbeveszi a színpadot, ahol esténként három zenekar mutatkozik be.

A „minifesztivál” nyitónapján a Wetwood és a Barabás Lőrinc Quartet mellett a közönség hallhatja a külföldön óriási népszerűségnek örvendő Pribojszki Mátyás Bandet is. Pribojszki Mátyás még a nyolcvanas években, autodidakta módon tanult meg szájharmonikázni, majd nem sokkal később már a hangszer világbajnoka lett. A magyar zenész Németországban rendezett világversenyen a legmagasabb szintű minősítést kapta a szakmai zsűritől. Blusezenét játszó zenekarával az elmúlt 20 évben több mint harminc országban léptek fel. Ezen a nyáron jelent meg a Pribojszki Mátyás Band ötödik nagylemeze, My Stories címmel, amelynek dalaiból a veszprémi közönség is ízelítőt kap.

A Rozé Rizling és Jazz Napok 2016-ban is sokoldalú és színes zenei kínálatában a Pribojszki Mátyás Band mellett, a fellépők között megtalálható a Sapszon Orsi Quintet, a Mrs Columbo, a Gyöngyhalász Latin Zenekar, a Swing Swing, a The Acoustic Loops, a Stereo Swing feat. Szűcs Gabi, a Jambalaya, Heinz Gábor „Biga” és a Bigantic, a Váczi Eszter Quartet és a United – hogy csak néhányat említsünk. A gasztro-kulturális fesztiválon a balatoni borrégió borászatai, vezető pincészetei- Jásdi, Figula, Légli, Konyári, Laposa - mellett a feltörekvő, kevésbé ismert borászatok is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A rendezvény gasztronómiai kínálatban a hagyományos ételek mellett teret kapnak a helybéli őstermelők és kézművesek, sajt-, sonka-, és csokoládé-készítők is. A Rozé, Rizling és Jazz Napok szervezői azonban nem csak a bor és a jazz, de a foci szerelmeseire is gondoltak, így július 10-én rendhagyó módon koncert helyett a franciaországi EB döntőé lesz a főszerep az Óváros téren.