TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Elhunyt Jerry Stiller amerikai színész, akit a népszerű Seinfeld-sorozatból vagy a Zoolander-filmekből is ismerhettek a nézők. Halálhírét fia, a Ben Stiller filmsztár jelentette be hétfőn a Twitteren.

A 92 éves színész halála természetes okokból következett be - fűzte hozzá a fia.

Jerry Stiller az ötvenes években kezdte pályafutását feleségével, Anna Mearával együtt. Sokoldalú tehetségét tévésorozatokban és filmekben bizonyította. Játszott Walter Matthauval a Hajsza a föld alatt című (1974) thrillerben, és a Hajlakk című (2007) musicalben is. A humoristaként is közismert színész Married to Laughter címmel megjelent memoárjában vallott 2015-ben elhunyt feleségével közös életútjáról és pályájukról.

Jerry Stiller a második világháború után a Syracuse-i Egyetemen szerzett színészi diplomát, majd New Yorkba költözött. Miután megismerkedett Anna Meaával, 1953-ban már össze is házasodtak, együtt léptek fel az Ed Sullivan Show-ban és országszerte éjszakai bárokban. Számos filmben és tévéprogramban is együtt szerepeltek.

Házasságából két gyermek született, Amy színésznő lett, Ben Stiller pedig forgatókönyvíró-rendező és filmsztár. Apa és fia a Shoeshine című, 1997-ben Oscarra jelölt rövidfilmben szerepelt együtt először, később a Zoolanderben és a Zoolander 2-ben is együtt játszottak.

A Seinfeld című tévésorozatban nyújtott alakításáért 1997-ben Emmy-díjra jelölték.

MTI
Fotó: pexels.com