TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Képregényalbum készül Asterix eddig csak hanglemezen létező kalandjából. A Le menhir dor (Az arany menhir) címet viselő, feledésbe merült történetet 1967-ben hangoskönyvként, kísérőfüzettel adták ki, képregényként eddig nem jelent meg - közölte az Egmont Ehapa német kiadó hétfőn.

A René Goscinny (1926-1977) szövegíró és a márciusban elhunyt Albert Uderzo (1927-2020) rajzoló közös munkájából született Asterix-világ ezen történetében Hangjanix a főszereplő, aki részt akar venni a bárdok számára rendezett legendás dalversenyen, amelynek nyertesét az arany menhirrel tűntetik ki. Asterixet és Obelixet felkérik, hogy kísérjék el Hangjanixet a versenyre.

A rajzokat Uderzo még 1967-ben készítette, 2019-ben pedig az ő felügyelete alatt végezték el restaurálásukat a kiadó munkatársai.

Céleste Surugue, a Goscinny és Uderzo kiadványainak kezelésére még Uderzo által életre hívott Albert René Kiadó ügyvezető igazgatója elmondta, a 44 oldalas képregény a tervek szerint október 21-én jelenik meg 100 ezres példányszámban.

"Ez az album különleges, mivel valódi kincset tárunk fel általa" - mondta Surugue. A kiadványban olvasható és látható Goscinny teljes szövege és az Uderzo által megalkotott 14 illusztráció.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com