SLÁGER FM

Ha a Kékszalag a Balaton vitorlás fesztiválja, akkor a siófoki Nemzeti Regatta az egész országé – aminek persze a Balaton ad otthont.

A balatoni hajózás 170. évfordulóján elsőként megrendezett versenyen az ország összes települése megmérettetheti magát. A résztvevőknek vitorlás szaktudásra nem lesz szüksége, szurkolótáborra viszont annál inkább. A 7 fős csapatok a hajót és a kormányost a Balatoni Hajózási Zrt-től, illetve a Magyar Vitorlás Szövetségtől kapják. A verseny a partról is lehet követni, de szombaton háromszor indul nézőhajó is a siófoki kikötőből.

A Nemzeti Regattával párhuzamosan a parton zajlik Magyarország Településeinek Fesztiválja. A versenyen résztvevő települések ezen a parti rendezvényen mutathatják be turisztikai kincseiket, látványosságaikat, hagyományaikat, emellett a klasszikus családi programok sem maradnak ki a sorból. Az esti hangulatról pedig a Honeybeast, a Magna Cum Laude, az Apacuka és a The Biebers gondoskodik a MOL Nagyon Balaton és Siófok város támogatásával.

Siófok, június 11-12.