TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A koronavírus-járvány dokumentumainak gyűjtésébe fogtak a nem állami múzeumok Bajorországban.

Az ilyen gyűjtemények különösen a helytörténeti múzeumok számára fontosak - közölte Wolfgang Stäbler, a nem állami múzeumok tartományi szövetségének szóvivője.

A koronavírus-járvány már most orvos- és kortörténet, az emberek által megtapasztaltak pedig hosszú távon is rányomják bélyegüket a városok és régiók történetére - mondta.

A járvány rövid életű emlékei például azok a boltok ajtajára, kirakatába helyezett cédulák, amelyek az ideiglenes zárvatartásról értesítik az embereket. Ha ezeket most nem fotózzuk le, később nyomtalanul eltűnnek - mutatott rá a szakember.

A Müncheni Városi Múzeum máris online kiállítást kínál honlapján a néptelen Marienplatzon, autós szűrőállomások előtti dugókról, az Isar folyó mentén sétáló emberekről készült fotókból.

A wunsiedeli Fichtelgebirgsmuseum például gyűjti a járványról tudósító újságkivágásokat, az erkélykoncertekről készült videofelvételeket vagy a tűzoltóság hangosbemondóin elhangzott figyelmeztetések hangfelvételeit.

Elkezdtük felépíteni a régió online emlékezetét - mondta a Fichtel-hegység helytörténeti múzeumának igazgatója, Sabine Zehentmeier-Lang, és rámutatott, hogy aki most a kijárási korlátozásokkal, a távmunkával, az árufelhalmozással szembesül, idővel egy letűnt kor tanúja lesz.Forrás: MTI
Fotó: pexels.com