TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Auguszt Bárió nemcsak azt árulta el, mivel telnek a mindennapjai az utóbbi időben, de arról is lerántotta a leplet, hogy mit is jelent az AD rövidítés a formáció nevében.

Az AD Studio a 90-es évek egyik legmeghatározóbb zenekaraként írta be magát a hazai zenetörténelembe. Slágereiket a mai napig generációk dúdolják, ráadásul a formáció is virágkorát éli, hiszen újra aktív. A zenekar frontembere most azt is elárulta, hogy mit is takar a csapat elnevezése.

„Több teóriát is hallottunk már, hogy minek a rövidítése lehet az AD. Volt, aki azt gondolta, hogy Arató Disco rövidítése, mások arra gondoltak, hogy Alain Delonra szerettünk volna így utalni. Valójában egyik sem, az anno domini... kifejezésből ered, vagyis az Úr évében. Az eredeti terveink szerint az aktuális évszámot felvette volna a zenekar neve. Így lett volna AD Studio 90, AD Studio 91 és így tovább. Azonban hamar rá kellett jönnünk, hogy ez zavaró lesz, így elhagytuk az évszámot” – árulta el Auguszt Bárió, a zenekar frontembere a 95.8 Sláger FM-en. Az énekes – bár a formációval közösen is fellép – saját zenei karrierjét is egyengeti. Így saját szólólemezzel és most egy új dallal, az Arany Cimbalommal is a közönség elé lép. Mindezek mellett a zenész egy egyedülálló, zenei projektben is részt vesz.

„Szeretek háttérben is lenni, hiszen zeneszerőként is dolgozom. Van egy érdekes projektem, amelyben egy nyelviskola tananyagait zenésítem meg, ezzel segítve a német nyelv tanulóit a leckék elsajátításában. Popot és klasszikus zenét ötvözve dolgozom az anyagokon. Ez egy nagyon érdekes munka, örülök, hogy a részese lehetek” – mondta Abaházi Csabának a Hazai Sláger legutóbbi adásában Auguszt Bárió. A beszélgetés hanganyaga a https://www.youtube.com/watch?v=XXVdZ-yOVfE linken érhető el.